Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perpetuum mobile neexistuje. A stejne tak nemůže existovat investiční nástroj, na kterém by všichni mohli vydělávat více, než roste bohatství společnosti.

Ale opravdu netuším, jak se bude cena Bitcoinu vyvíjet - klidně může v nejbližším období růst a stejně tak jeho cena může spadnout na nulu.

Cena "normálních" aktiv se obvykle odvíjí od nákladů na jejich pořízení. "Cena" různých měn (tedy peněz) se obvykle odvíjí od bohatství a výkonosti ekonomiky daného státu. Ale u Bitcoinu nic takového není - to, že se na jeho těžbu propálí celkem dost elektřiny z něho něco cennějšího neudělá. Cenu Bitcoinu ale může udržet důvěra.

1 0
možnosti
Foto

Jak to že není ? Je to právě ta robustní síť co zabezpečuje bezpečně fungování BTC.

1 0
možnosti
Foto

Já bych si dovolil připomenout moji poučku:

Každá koruna, která nemá adekvátní hmotnou nebo ideovou protihodnotu, je inflační - bezcenná.

Totéž platí pro jakoukoliv jinou měnu. Přehazováním písku z jedné hromádky na druhou více písku nevznikne.

0 0
možnosti
Foto

Možná je na čase naučit se něco z teorie peněz a možná i něco o Bitcoinu. Tedy pokud tu nechcete dělat ze sebe záměrně hlupáka.

0 0
možnosti
Foto

Bitcoin aspiruje na nového globálního udržitele hodnoty a během pár let plně nahradí zlato. Volatilita v dlouhodobé kalkulaci nehraje roli, protože BTC stále posiluje. Myslím si, že tento rok, možná i část toho dalšího je asi poslední příležitostí, jak během 5 až 6 let zdesetinásobit současný vklad tak aby to bylo objemově zajímavé.

1 3
možnosti

J95a57n 25Š13e36s19t51á31k

15. 11. 2021 14:36

Jasně, popeláři i bezďáci pak budou samý zlato, ovšem bude jim to k ničemu.;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 254x
Je spoluzakladatelkou webu Mafinn, kde se po obsahové stránce věnovala edukaci laického publika v oblasti různých druhů investic. Jak sama říká, investovaní může být jasné, srozumitelné a dostupné pro každého, stačí vědět jak na to. I proto se rozhodla v oblasti finančních trhů směřovat svoji další kariéru na pozici analytičky ProfitLevel. V pozici hlavní analytičky brokerské společnosti ProfitLevel se věnuje tomuto tématu podrobněji. Zároveň pokračuje ve psaní odborných textů o kapitálových trzích do médií a na blogy.

Seznam rubrik