Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M19i80l71a36n 77K25e95s43l

26. 10. 2021 23:01

Nevím,co je na tom pravdy,ale prý Taiwanci se již rozhodli .Fabrika na čipy bude v Německu u Drážďan.

0 0
možnosti
Foto

Nedostatek čipů v automobilovém průmyslu si zavinily firmy samy svým způsobem doplňování zásob. Nějaký kus plech se vždy najde, takž tam zásoba na několik hodin stačí. ale polovodičové součástky se dají nakoupit do zásoby, protože příliš prostotu nezabírají.

Kromě toho - co si kdo představuje pod pojmem čip? To může být rezistor, kondenzátor, tlumivka, dioda, tranzistor, integrovaný obvod nízké či střední integrace - a také složitější obvody, jako jsou paměti a procesory.

Kromě těch posledních dvou jmenovaných vše ostatní vyrábí kdekdo. A ty posledně jmenované dokáže v požadované kvalitě pro automobilový průmysl (obecně průmyslové prostředí) vyrobit jen někdo.

1 0
možnosti

Je to ale marne, mnozi zdejsi diskuteri si totiz pletou ten chip, pocesteno na čip s tim ostravskym cyp. A podle toho pak ta diskuse vypada.

1 0
možnosti

Zde je nutno byt rozumny. Osobne nevim proc jeden z poslancu se vypravil na Taiwan, ktery je snad jeden z uzasnych developeru prave v oblasti cipu.

Politicka situace Taiwanu neni dobra. Cina provokuje a svet musi byt pripraven na prevzeti tohoto ostrova podobne, jako plne politicke prevzeti Hong Kongu.

Osobne bych taiwancum nabidl dnes primou spolupraci zde v CR a snazil se podchytit jejich znalosti. I s moznosti obcanstvi v CR pro ty dulezite. Ale schopnost se rozhodnout musi byt jako rychlost mysleni toho velitele ceskeho oddilu v evakuaci z Afganistanu. Ze by i cesky politik byl tak rychly a chytry???

1 0
možnosti

Ano, čipy zasáhla automotive byznys a bohužel asi příjdou i další rány, nedobře to vypadá s hořčíkem. Monopol na něj drží Čína a v poslední době silně snížila výrobu a my jsme ty poslední, kteří by měli šanci.

A jistě i další průmyslové využívané kovy budou chybět, zmíním například měd. Jo vědci všech stran začněte koumat...

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 254x
Je spoluzakladatelkou webu Mafinn, kde se po obsahové stránce věnovala edukaci laického publika v oblasti různých druhů investic. Jak sama říká, investovaní může být jasné, srozumitelné a dostupné pro každého, stačí vědět jak na to. I proto se rozhodla v oblasti finančních trhů směřovat svoji další kariéru na pozici analytičky ProfitLevel. V pozici hlavní analytičky brokerské společnosti ProfitLevel se věnuje tomuto tématu podrobněji. Zároveň pokračuje ve psaní odborných textů o kapitálových trzích do médií a na blogy.

Seznam rubrik